A Lidl Magyarország 2017-ben ismételten kiválóan szerepelt Az Év Boltja versenyen, melyet az Élelmiszer szaklap idén harmadik alkalommal rendezett meg, így a szakmai grémium és a közönség immáron összesen 8 alkalommal díjazta a Lidl áruházakat. Ezúttal a vállalat fenntartható és innovatív kezdeményezéseit, valamint magas minőségű termékkínálatának folyamatos frissességét emelte ki.

A szakmai zsűri a „Legkörnyezetbarátabb” kategóriában a Lidl Magyarország Hungária körúti áruházának ítélte Az Év Boltja díjat. Az áruházlánc működésében a fenntartható fejlődés és a természeti környezet védelme hosszú évek óta kiemelt jelentőséggel bír. Ennek a szemléletnek megfelelően került kialakításra a vállalat legújabb, Hungária körúti áruháza is a legmodernebb technológiák alkalmazásával. Az energia- és környezettudatosság jegyében kialakított hűtő-fűtő berendezések, az energiatakarékos LED világítás, valamint a hővisszanyerő szellőztető rendszer segítségével a vállalat 120 tonnával csökkentheti az áruház szén-dioxid kibocsátását, mellyel az éves energiaköltségek mintegy tízmillió forinttal lehetnek alacsonyabbak.

A Lidl Magyarország a „Friss áru” különdíjat a Margó Tivadar utcai áruházával nyerte el, mellyel az üzlet friss áru termékkínálatának (pékáru, húsáru, zöldség-gyümölcs és tejtermékek) kiemelkedően széles, különleges termékekkel gazdagított választékát, átlátható kihelyezését ismerték el. A Lidl Magyarország a „Lidl a magyar beszállítókért” programján keresztül közel 350 hazai vállalkozás bevonásával biztosítja az áruházakban elérhető, kiváló minőségű termékszortiment állandó frissességét. A mintegy 60-féle helyben sütött pékáru, közel 300-féle zöldség és gyümölcs és több mint 40-féle friss húsáru minőségét a bolti dolgozók naponta többször ellenőrzik, így azok mindig kifogástalan minőségben állnak a vásárlók rendelkezésére.

Büszkék vagyunk arra, hogy ismét két megtisztelő elismerésben részesültünk. A Lidl Magyarország idén már számos hazai és nemzetközi díjat nyert, melyek mindegyike a vásárlóinkért való törekvéseinket mutatja.” – mondta el Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország PR vezetője a díjátadón. „Munkatársaink nevében is köszönjük a bizalmat!

(Forrás:kereskedelmiszektor.hu / Fotó: pinterest)